top of page

Ateljé C.Walker

Art is my religion 

På andra våning i huset finner du Ateljé C.Walker. Här målar jag tavlor och har öppet för besökare vid de flesta tillfällen som huset är öppet. Här välkomnar jag även Kulturskolans  barn och ungdomar i bildkurser, håller företagsevent och målarkurser.  Välkommen upp till husets ateljé. 

_MG_1321web.jpg

Konstnär Caroline Walker

All konst, även den tragiska, är en berättelse om lyckan att finnas till” 
-Boris Pasternak

Mitt konstnärskap startar i färgens flöde, därefter uppmärksammar jag mönster, former och föremål. Jag ser människor, byggnader, en gömd plats i ett gammalt träd eller ett barn som klättrar ut genom ett fönster. När jag ser det så vet jag att jag är på rätt väg. Mot en känsla. Mot en berättelse. 

I mina verk arbetar jag med flera lager och låter färgerna rinna, till viss del bestämmer färgen mer än mig. Den teknik jag använder vid skapandet av en tavla gör det omöjligt att skapa samma verk igen med exakt samma motiv och färgskala.

 

Det finns bara ett original helt enkelt och inte ens jag själv kan göra om det, om någon så bönar och ber om det. 

Jag målar i olja, akryl, akvarell och bläck.... Det som passar för att berätta en historia just då. 

Välkommen att ta del av min berättelse.

 

Ur Galleriet- C.Walker Art

Kurser & Event

Måla som aktivitet

Möhippor, kalas eller afterwork
Håller ni på att planera för någons möhippa,  kalas eller en kick off.
 Önskar ni umgås i en vacker miljö, äta gott samt skapa och verkligen göra något tillsammans, ja då kan vi tillsammans med er skapa en upplevelse som passar . Hör av er så kan vi berätta mer om vad vi kan erbjuda i Rydénska huset och Ateljé C.Walker

KonstSafari i samarbete med

Lundsbrunn Resort & spa

Under 2 dagar så får du möjlighet att besöka några av Kinnekulle traktens mest uppskattade konstnärer. Våra konstnärer kommer under dessa dagar att öppna upp sina verksamheter just för dig i ett helt unikt Konstsafaripaket. Boendet och välsmakande middag intar du på Lundsbrunn Resort & Spa! 

Rydénska huset och ateljé C. Walker är en av konstnärerna du får besöka. Läs mer om programmet och boka Lundsbrunns resort & spa

Bokningsbara datum 2024

Kommer snart ut sommarens datum- här samt på Lundsbrunn.se

 

För info, ni behöver tillgång till en egen bil under de båda dagarna, Lundsbrunn Resort & Spa erbjuder fri parkering och det finns även tillgång till flertalet Laddstolpar på hotellet i Lundsbrunn. 

Kursen: ​Kreativt måleri- akryl på akvarellark

I måleriet är vatten vår grund, vi arbetar med akrylfärg som går att späda med vatten, en egenskap som gör att färgen kan flöda över pappret utan begränsningar. Just så som vi själva ofta har en önskan om att få leva. ​

Denna målarkurs utgår från att släppa de begränsningar vi alla bär på och som ofta hindrar oss att nå vår potential. Denna kurs vänder sig både till dig som aldrig hållit i en pensel förut och till dig som har erfarenhet av måleri. Till dig som önskar upptäcka friheten och glädjen i måleriet. Här finns inga prestationskrav eller krav på resultat. Du får prova olika tekniker som hjälper dig att hitta ditt sätt att utrycka dig på. Vi låter färgen rinna på kraftiga akvarellpapper, där hittar vi mönster och motiv. Vi arbetar med flytande akrylfärg då den fungerar på samma vis som akvarellfärg men är mer snabbtorkande och tillåter oss att måla större format och lager på lager.

Nästa kurs: Datum ej satt. 

 

bottom of page