top of page

Ateljé C.Walker

Art is my religion 

På andra våning i huset finner du Ateljé C.Walker. Här målar Caroline Walker tavlor och har öppet för besökare vid de flesta tillfällen som caféet är öppet. Caroline håller även kurser i kreativt måleri och du kan läsa mer om kurser och event här nedan eller på carolinewalker.se. Välkommen upp till husets ateljé. 

_MG_1321web.jpg

Konstnär Caroline Walker

All konst, även den tragiska, är en berättelse om lyckan att finnas till” 
-Boris Pasternak

Mitt konstnärskap startar i färgens flöde, därefter uppmärksammar jag mönster, former och föremål. Jag ser människor, byggnader, en gömd plats i ett gammalt träd eller ett barn som klättrar ut genom ett fönster. När jag ser det så vet jag att jag är på rätt väg. Mot en känsla. Mot en berättelse. 

I mina verk arbetar jag med flera lager och låter färgerna rinna, till viss del bestämmer färgen mer än mig. Den teknik jag använder vid skapandet av en tavla gör det omöjligt att skapa samma verk igen med exakt samma motiv och färgskala.

 

Det finns bara ett original helt enkelt och inte ens jag själv kan göra om det, om någon så bönar och ber om det. 

Jag målar i olja, akryl, akvarell och bläck.... Det som passar för att berätta en historia just då. 

Välkommen att ta del av min berättelse.

  

Kurser & Event

Måla som aktivitet

Möhippor, kalas eller afterwork

Håller ni på att planera för någons möhippa,  kalas eller en kick off.

 Önskar ni umgås i en vacker miljö, äta gott samt skapa och verkligen göra något tillsammans, ja då kan vi tillsammans med er skapa en upplevelse som passar . Hör av er så kan vi berätta mer om vad vi kan erbjuda i Rydénska huset och Ateljé C.Walker

Kurser i Rydénska huset Lundsbrunn 

Kursen: ​Kreativt måleri- akryl på akvarellark

I måleriet är vatten vår grund, vi arbetar med akrylfärg som går att späda med vatten, en egenskap som gör att färgen kan flöda över pappret utan begränsningar. Just så som vi själva ofta har en önskan om att få leva. ​

Denna målarkurs utgår från att släppa de begränsningar vi alla bär på och som ofta hindrar oss att nå vår potential. Denna kurs vänder sig både till dig som aldrig hållit i en pensel förut och till dig som har erfarenhet av måleri. Till dig som önskar upptäcka friheten och glädjen i måleriet. Här finns inga prestationskrav eller krav på resultat. Du får prova olika tekniker som hjälper dig att hitta ditt sätt att utrycka dig på. Vi låter färgen rinna på kraftiga akvarellpapper, där hittar vi mönster och motiv. Vi arbetar med flytande akrylfärg då den fungerar på samma vis som akvarellfärg men är mer snabbtorkande och tillåter oss att måla större format och lager på lager.

Vi kommer att ha en enklare yogatimme, så kallad mjuk yoga för att kroppen kan behöva slappna av mellan måleriet. Yogan och konsten kompleterarar varandra då de båda är just kravlösa och Linda är van att guida genom yogans avslappnande och rekreativa delar samt kopplar ihop yogan till den kreativa process vi utgår ifrån. Du kan delta även om du aldrig yogat förut och kräver inga förkunskaper. 

Min förhoppning är att du hittar glädjen och kravlösheten i måleriet efter den här kursen och att du har nya tekniker som kan ta dig vidare i din kreativa process, var du än befinner dig just nu.

 

2- dagars kurser sommaren 2022 (Datum kommer senare i vår)

I kursen ingår allt material och färger samt lunch och fika båda dagarna. 

Enkel mjuk yoga ca en timma som mjukar upp kroppen efter mycket målande.

 

Vi erbjuder även övernattning på Lundsbrunns B&B. På boendet finns även ett mysigt utespa med bastu och bubbelbad. Middag på kvällen kan vi boka för er på Lundsbrunns kurort om ni önskar.

 

Fredag 10-16

Lördag 10-16.00

Enbart kurs: 2300 kr (Material, fika och lunch båda dagar)

Kurs med övernattning i dubbelrum samt frukost 3000kr

Kursdatum: sommar 2022

 

 

Anmälan eller frågor till Caroline

0735-272130

annacarolinewalker@gmail.com

 

Ur Galleriet- C.Walker Art

bottom of page